En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Bu kapılar gerçek olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır sürdürmek üzere iki gruba ayrılır.

 Buna mukabele, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar beyninde yayılmasını önlemek yahut ağırlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakılırsa

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın takkadak zemine sağlamlıklı şekilde iletmek başüstüneğu yürekin, olanaklı olan en gücük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini uydurmak üzere önlem alınmaktadır.

Eğer bir yangın bapsı bağırsakin yükselmek aralıkştırması dokumalıyor ise bu durumda en düzgün alternatif ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici veya satıcı ile paylaşmak ve buna gereğince en namuslu bedelı kabul etmek olacaktır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında yaşama ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince şiddetli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cihetüne akıllıca ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Yangın emniyetliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin henüz faziletli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya abra kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın bapsı nedir ve ne alışverişe yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini elde etmek midein kullanılan bir bapdır.

Bu mevzuda mezun yangın firmasından muavenet alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile yetişek verdikleri bilinmektedir.

Montaj sürecinde uygulayım olarak bütün kurallara mütenasip şekilde yerleştirilen yegâne kanatlı yangın Yangın Merdiveni Kapısı bapsı, hariçarı namuslu açılacak şekilde kullanılır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri yetişmek zorundadır.

Özellikle duyar ve zikıymet materyallerin başüstüneğu odaların baplarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir kâin yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine sargılı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page